Open Content är den viktigaste hörnstenen för vårt digitala universum. Den enkla förklaringen till detta är att det är en plattform på vilken du bygger din digitala närvaro. Det är en mogen och vältestad lösning som dessutom är skalbar från en enda instans upp till komplexa kluster av multipla setups världen över. Det beror helt på vad du själv vill ha.

En utvecklarvänlig verktygslåda för allt ditt digitala innehåll

OC handlar om tillgänglighet, för både utvecklare och slutanvändare. Utvecklare gillar OC tack vare dess öppna APIer och allt det ger dem möjlighet att göra. Är du kopplad till vår OC-tjänst hjälper det dig att få ut ditt innehåll till dina läsare fortare.

Nästan alla våra kunder som har Newspilot har också Open Content Xlibris som sitt interna arkiv. Detta är också hur OC växte fram, som ett digitalt arkiv av artiklar, bilder, uppdrag och sidor.

Detta interna arkiv hostas vanligtvis av kunderna själva men vi erbjuder detta som Application Management i Amazons cloudmiljö. Resultatet av att byta från intern hosting till Amazon har varit fascinerande. Ett snabbare arkiv, enklare uppdateringar, inga problem med diskutrymme som tar slut. Alla är glada!

Open Contents servrar har funktioner för import och export av innehåll, API:er, lagring och indexering samt sortering, affärslogik och kontroll av rättigheter.

Open Content-miljön är byggd för Amazons molnmiljö (men kan också installeras lokalt) och allt innehåll lagras vanligtvis på Amazon S3. Open Content skapar automatiskt en lämplig mappstruktur och du kan använda ett eller flera filsystem, eller S3 för att lagra innehåll.

En MySQL (eller Aurora) databas fungerar som ett stödsystem vars viktigaste uppgift är att fungera som ett sekundärt index för innehållet så att det kan hittas på ett enkelt och smidigt sätt. Vi rekommenderar att använda gratisversionen av MySQL eller Aurora om du föredrar det.

Kärnan i sökmotorn använder Apache Solr. Runt Solrs kärna har vi byggt en modern server applikation i Java, lösningen använder Wildfly applikations server. Open Content använder Linux.

Open Content inkluderar ett väldokumenterat REST-baserat API för sök, lägg till, ändra och radera innehåll i arkivet. Administrationen sköts via ett webbaserat admingränssnitt.

Sätta upp Open Content

Den vanligaste idag är att vi sätter upp en Open Content Master, den lagrar all data och agerar som Writer backend på samma gång. Beroende på kunden installeras en eller flera Open Content Satelliter för att fungera som read-only-lagring för en eller flera utvisningsmöjligheter. Master OCn och Satelliterna läser innehåll från samma S3-lagring.

Detta sparar data och gör hela publiceringsprocessen mycket snabbare när man kopierar innehåll till flera instanser. Dessutom är detta en väldigt säker och redundant set up som minimerar risker och kan hantera backuper på flera olika sätt.

Open Content kan sättas upp för att hantera allt från små mängder till större, komplexa klusterlösningar för företag.

Open Content Replikator

Open Content Replikator är en modul som låter Open Content replikera innehåll till en Open Content Satellit. OC Satelliten fungerar som en “read only” och kan innehålla all information i Mastern eller en del av den.

Replikatorn kan köras automatiskt i så gott som real tid och/eller triggas manuellt i omgångar.

Exempelvis kan en Satellit bestå av innehåll med en specifik uppsättning meta data (produkter, kategorier etc.) och en annan satellit kan ha ett annat innehåll.

Open Content notifierare

En modul för att skapa ett eventdrivet arbetsflöde. Ett viktigt användningsområde är att ansluta modulen till en cache mekanism i Everyware-sajter för att släppa eller uppdatera innehåll i cachen.

Läs mer om hur vi lagrar ditt innehåll, tillgängligt och säkert, i artiklarna nedan eller ladda ner vårt produktblad om Open Content.