“Nära mig” är en funktion som gör det möjligt för läsaren att skapa sina egna nyhetsflöden baserade på geografiskt område. Exempelvis kan man sätta upp ett nyhetsflöde för händelser nära hemmet, ett för jobbet, eller kring barnens skolområde.

Läsaren kan enkelt följa områden och ämnen i de nya Nära mig apparna.

– Trenden är väldigt tydlig; användarna lämnar desktop och läser sina nyheter i mobilen. Därför har vi riktat vårt fokus mot apputveckling och en riktigt bra läsupplevelse, säger George Grönwald, redaktionell utvecklingschef på Hallpressen.

Nära mig har lagt fokus på användarens möjlighet att själv styra sitt nyhetsflöde och sina möjligheter att bara ta del av de nyheter som hen verkligen intresserar sig för. En möjlighet att sålla i bruset och plocka fram de verkliga nyheterna. För just den unika användaren.

– Dessutom får du automatiskt personliga push-notiser, baserade på dina nyhetsflöden, berättar Patrik Granlöv, Delivery Manager på Infomaker. Många läsare älskar att hålla sig uppdaterade, push-funktionen är också väldigt smidig tillsammans med en smart klocka som Apple Watch, fortsätter Patrik.

– Jag tror att vi kommer att omdefiniera begreppet “läsa tidningen” till “ta del av nyheterna”, säger Patrik Granlöv. Det här är ett rejält steg i den riktningen somgör nyhetsapparna mer attraktiva i konkurrens med andra appar som vi använder idag, avslutar Patrik.

De nya apparna drivs av Infomakers Live Content molntjänst och förser läsaren med uppdaterade nyheter i realtid, utan någon som helst fördröjning.

– Det innebär att Hallpressen kan få ut sina nyheter snabbare än konkurrenterna och därmed bli läsarnas förstahandsval, förklarar Peter Månsson, CTO Infomaker.

– Den stora utmaningen har varit att på ett pedagogiskt sätt få användarna att ta till sig ”Nära mig”-flödet. Det ska bli väldigt spännande att se vilken effekt det kan få på vår trafik när vi nu släpper funktionen på alla våra appar för både iOS och Android, fortsätter George Grönwald.

Apparna finns tillgängliga för nedladdning i App Store och på Google Play. Nära mig är en del av Infomakers plattform för nyhetsappar.

Frågor besvaras med fördel av,

Patrik Granlöv, Delivery ManagerDirekttelefon: +46 701 44 22 44E-post: patrik.granlov@infomaker.se

Peter Månsson, CTO och CPODirekttelefon: +46 70 55 884 80E-post: peter.mansson@infomaker.se