Om Tjänsten

Som systemutvecklare Java/Solr/Go blir du en del av vårt backendteam i Kalmar. Du arbetar med utveckling av Open Content, en molntjänst för mediahus att lagra och tillgängliggöra artiklar, bilder och annat innehåll.

Open Content används som backend för både våra produktions- och presentationslösningar. Vårt fokus är att skala upp våra lösningar till global nivå.

Du gillar att arbeta i team tillsammans med skarpa utvecklare för att bygga hållbara, skalbara, högpresterande öppna lösningar som kommer att användas av tusentals användare runt om i världen. Du gillar att ställas inför utmaningar och vet att du har kapacitet att hantera dem.

I teamet arbetar du som senior systemutvecklare med alla delar av utvecklingsprocessen, från idéstadiet till release, deploy och retrospekt

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som är engagerad och får saker gjorda. Du stimuleras av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta bästa lösningen. Du har sedan länge ett brinnande intresse för mjukvaruutveckling.

Vi tror att du är en driven utvecklare med mångårig erfarenhet av Solr, Elasticsearch eller Lucene. Du drivs av att utveckla produktionskritiska, skalbara och säkra lösningar som levererar optimal prestanda via lättanvända API:er.

För oss är formell utbildning relevant, men det viktigaste är du som person och ditt engagemang. Du har har en utbildning på högskolenivå och att du har relevant arbetslivserfarenhet av Java och en Lucene-baserad sökmotor. Vi förutsätter att du kan tala och skriva svenska och engelska.

Hos oss kommer du att

• Arbeta med en modern teknikstack

• Ha ett stort inflytande över morgondagens teknikval

• Utforska nya ramverk och tekniker

• Arbeta i en miljö där det är högt i tak och beslutsvägarna är korta

Tyngdpunkten i rollen ligger på utveckling. Du kommer också att arbeta nära de utvecklare som använder teamets produkter och att vara bollplank i frågor som berör allt från övergripande systemdesign till mer detaljerade frågor, exempelvis kring prestandaoptimering och effektiv testning.

Vi ger dig

Infomaker är en arbetsgivare som gärna satsar på dig, som är mån om att du ska må bra, som strävar efter att ge dig möjlighet att utvecklas inom din specialitet och som tar hänsyn till dina behov. Här jobbar du på ett modernt kontor mitt i centrala Kalmar. Flextider och tjänstepension givetvis, och ett generöst friskvårdsbidrag som många på kontoret utnyttjar för att t ex träna på lunchen. Det är gott om chanser till sociala aktiviteter med gemensamma luncher, motionera och gymma tillsammans och ta del av varandras arbete. MacBook Pro och egen mobil med bra specifikationer är självklara verktyg hos våra utvecklare. Varje morgon äter vi frukost gemensamt på kontoret.

Vi som jobbar här är en härlig mix av människor från olika delar av Sverige och världen, olika åldrar och visst är det flest killar, men vi blir fler och fler tjejer. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap där du kan låna ett av våra rum, en fåtölj, soffan på takterrassen eller jobba hemifrån om du behöver.

Om Infomaker Scandinavia AB

Vi utvecklar verktyg i världsklass inom content och publicering för dagens och morgondagens mediahus. Tusentals professionella användare och miljontals läsare använder varje dag Infomakers lösningar. Från att planera, skriva och publicera till att läsa nyheter på webben, i mobilen eller i print. I juli 2018 förvärvades Infomaker av Newscycle inc.

Om Kalmar

Kalmar växer med raketfart. Bostadsområden växer. I Kalmar bor du bekvämt och du har aldrig långt till affärer, vård och skola utan att tappa kontakten med stadspuls eller vattnet. Våra fräscha lokaler ligger mitt i vackra, centrala Kalmar och du når evenemang, kultur och natur via cykel om du vill.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till ev uppsägningstid

Omfattning: Heltid

Placering: Kalmar

Hur du söker: I denna rekrytering samarbetar Infomaker med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR.

För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se.

Integritetspolicy

Eftersom din ansökan innehåller personuppgifter kommer vi att hantera dem i enlighet med vår integritetspolicy. Du kan kontakta oss om du vill ändra eller ta bort dina uppgifter.

Våra karriärsmöjligheter

www.infomaker.se/karriar

Läs mer

https://www.infomaker.se/innehall-tillgangligt-och-sakert/