Om Tjänsten

Som erfaren UX-designer blir du en del av ett utvecklingsteam i Kalmar med ansvar att ta fram verktyg och applikationer för att underlätta vardagen i det redaktionella arbetet för våra kunder. Detta gör du genom engagemang från våra användare i olika stadier i utvecklingsprocessen; allt från intervjuer, workshops, användartester, med mera. Du bygger successivt upp din domänkunskap kring redaktionellt arbete, samtidigt som ditt eget engagemang för användaren och våra tjänster växer. Du tar iterativt fram skisser, wireframes och mockups, både för redaktionens verktyg, men även för nyhetsläsarens upplevelse.

Du gillar att ställas inför svåra utmaningar och du har kapacitet att hantera dem. Du är med i alla delar av utvecklingsprocessen, från idéstadiet till slutfasen. Samtidigt är du en del av organisationens UX-avdelning där du hjälper till med utvecklingen av upplevelsen inom hela organisationen.

Huvudansvar

• Bygga empati för våra kunder och slutanvändare genom studier av dess beteenden, krav och behov.

• Effektivt kommunicera användarens behov genom personas, user stories och andra relevanta verktyg.

• Visualisera koncept genom iterativa designprocesser samt tester.

• Ta fram high-fidelity mockups som bygger på kunskap om användaren.

• Inspirera teamet till att fokusera på upplevelsen genom relevanta användarcentrerade processer.

• Effektivt kollaborera med utvecklare och produktägare.

Din profil och bakgrund

• Utbildning på högskolenivå och/eller uppvisad kompetens inom UX eller interaktionsdesign.

• Mångårig arbetslivserfarenhet inom UX-design, interaktionsdesign eller liknande områden.

• Gedigen förmåga att tänka analytiskt och bryta ner komplexa problem till att presentera dessa på ett intuitivt och enkelt sätt.

• Förmåga att ta strategiska designbeslut grundade på tydliga argument.

• En lagarbetare villig att inspirera och dela med dig av dina erfarenheter till teamet, men även inom organisationen.

• Du är engagerad, noggrann och nyfiken.

• Talar och skriver svenska och engelska.

Meriterande

• Erfarenhet inom design av komplexa applikationer, exempelvis content creation tools.

• Erfarenhet från publicering och mediabranschen.

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som är engagerad i utveckling och är intresserad av att både hitta förbättringar och jobba med nya idéer och utveckling. Du är noggrann och uthållig och fortsätter där många kan slå av på takten. Du är teamspelare som gillar att jobba i små grupper med att nå delmål.

För oss är formell utbildning relevant, men det viktigaste är du som person och ditt engagemang. Vi ser gärna att du har en utbildning på högskolenivå och att du har mångårig relevant arbetslivserfarenhet. Vi förutsätter att du kan tala och skriva svenska och engelska.

Vi ger dig

Infomaker är en arbetsgivare som gärna satsar på dig, som är mån om att du ska må bra, som strävar efter att ge dig möjlighet att utvecklas inom din specialitet och som tar hänsyn till dina behov. Här jobbar du på ett modernt kontor mitt i centrala Kalmar. Flextider och tjänstepension givetvis, och ett generöst friskvårdsbidrag som många på kontoret utnyttjar för att t ex träna på lunchen. Det är gott om chanser till sociala aktiviteter med gemensamma luncher, motionera och gymma tillsammans och ta del av varandras arbete. MacBook Pro och egen mobil med bra specifikationer är självklara verktyg hos våra utvecklare. Varje morgon äter vi frukost gemensamt på kontoret.

Vi som jobbar här är en härlig mix av människor från olika delar av Sverige och världen, olika åldrar och visst är det flest killar, men vi blir fler och fler tjejer. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap där du kan låna ett av våra rum, en fåtölj, soffan på takterrassen eller jobba hemifrån om du behöver.

Om Infomaker Scandinavia AB

Vi utvecklar verktyg i världsklass inom content och publicering för dagens och morgondagens mediahus. Tusentals professionella användare och miljontals läsare använder varje dag Infomakers lösningar. Från att planera, skriva och publicera till att läsa nyheter på webben, i mobilen eller i print. I juli 2018 förvärvades Infomaker av Newscycle inc.

Om Kalmar

Kalmar växer med raketfart. Bostadsområden växer. I Kalmar bor du bekvämt och du har aldrig långt till affärer, vård och skola utan att tappa kontakten med stadspuls eller vattnet. Våra fräscha lokaler ligger mitt i vackra, centrala Kalmar och du når evenemang, kultur och natur via cykel om du vill.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till ev uppsägningstid

Omfattning: Heltid

Placering: Kalmar

Hur du söker: I denna rekrytering samarbetar Infomaker med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR.

För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se.

Integritetspolicy

Eftersom din ansökan innehåller personuppgifter kommer vi att hantera dem i enlighet med vår integritetspolicy. Du kan kontakta oss om du vill ändra eller ta bort dina uppgifter.

Våra karriärsmöjligheter

www.infomaker.se/karriar