Möjligheter hos oss

Vi är ett traditionellt mjukvaru-utvecklingsföretag. Vi utvecklar system, produkter och tjänster som används inom mediaindustrin för att publicera nyheter. Med en bakgrund som systemutvecklare, webbutvecklare, ingenjör inom it med inriktning datateknik, informationsteknologi eller medieteknik eller UX-inriktning i någon form, så kan du passa på Infomaker.

Vi har en del ideér på examensarbeten och vi lägger in dem i tex Linnéuniversitets databas. Om du vill snacka exjobb med oss är det bra att börja där, men hittar du inget där för tillfället går det bra att maila oss eller ta kontakt genom universitets Slack, där vi finns med.

Infomaker söker dig som nu eller så småning om vill jobba med utveckling för content på webben eller nyhetssajter och nyhetsappar, eller med backendtjänster för content, med devops, eller med testning av mjukvara eller med projektledning eller med användarupplevelse.

Nu jobbar vi med webbutveckling med React JavaScript, Node, JSON och XML. Webbutveckling för frontend eller backend med php, Linux, Docker, AWS, Lua, databaser MySQL och skriptprogrammering mm och så gör vi också utveckling på plattformarna för iOS och Android för att göra nativa mobil-appar.

Vi jobbar med agila verktyg i vårt dagliga arbete, tex Jira, för att organisera våra utvecklingsprojekt, Github och Bitbucket för hantera att vår kod och AWS för att driva tjänster och lagra information.

Infomaker Content Lab

Infomaker är ett innovativt, framåt, nordiskt företag inom content management och publicering. En stor del av media du läser och konsumerar har producerats eller presenterats via våra plattformar. Vi förändrar hur mediaföretag arbetar och publicerar. Vi gör mediahusen starkare genom helt nya digitala verktyg för produktion av innehåll och presentation på webb, i appar och print. Vi driver på digitaliseringen hos stora och små mediahus lokalt, såväl som globalt i världen.

I Kalmar ligger vårt Content Lab. Där arbetar just nu ca 30 personer innovativt, agilt och prestigelöst med utveckling av programvara och plattformar för mediabranschen. I juli 2018 förvärvades Infomaker av Newscycle solutions inc. Newscycles globala organisation med över 400 medarbetare implementerar lösningarna hos kunder runt om i världen. Vi främjar oberoende journalistik utan teknikstrul. Vi jobbar tillsammans med våra kollegor och kunder på en global nivå.

Vi utvecklar verktyg i världsklass inom content och publicering för dagens och morgondagens mediahus. Tusentals professionella användare och miljontals läsare använder varje dag Infomakers lösningar. Från att planera, skriva och publicera till att läsa nyheter på webben, i mobilen eller i print.

Vi vill gärna säga Hello!

Om du vill komma i kontakt med oss för att se om du kan göra examensarbete eller något lite längre projekt hos oss, kan du använda vår mail talang@infomaker.se.

Vi gör också rekryteringar med hjälp av www.telinrekrytering.se.

Integritetspolicy

Eftersom din kontakt med oss innehåller personuppgifter kommer vi att hantera dem i enlighet med vår integritetspolicy. Du kan kontakta oss om du vill ändra eller ta bort dina uppgifter.