Dagens Arbete är industriarbetarnas tidning och vänder sig till medlemmar i fackförbunden IF Metall, GS-facket och Pappers. Tidningen har arbetslivet i fokus. Dagens Arbete finns sedan tidigare i en print- och en webbutgåva och kommer nu alltså även att finnas tillgänglig som ePaper.

Magasinet ges ut i tre editioner – en för varje förbunds medlemmar, med en upplaga på runt 400 000 exemplar och 10 utgåvor per år. Dessutom görs särskilda temabilagor två-tre gånger om året.

- Vi är glada och stolta över att Dagens Arbete nu har valt vårt ePaper för sin digitala presentation. Det är ett kvitto på att vår produkt ligger rätt i tiden och att en digital utgåva är lika viktigt för traditionella nyhetsmedier som för månadsmagasin och övriga publicister säger Karin Söderlund, VD Infomaker.

- För oss i magasinsbranschen är en smart e-tidningslösning angelägen. Dagens Arbete satsar på grävande journalistik, berättande reportage och bildjournalistik. Där är e-tidningsformatet oerhört spännande för den digitala läsupplevelsen. Vi ser också att printannonsaffären kan få ett uppsving genom e-tidningen. Jag ser fram emot ett kreativt samarbete med Infomaker, säger Helle Klein, VD och chefredaktör för Dagens Arbete.

Arbetet har redan påbörjats med uppstartsmöte för planering av projektet och en första utgåva av tidningen är planerad till första kvartalet 2018.

Frågor besvaras gärna av,

Susanna Berggren, Projektledare Infomaker

Tele: 070-999 14 89

susanna.berggren@infomaker.se

Helle Klein, Chefredaktör Dagens Arbete

Tele: 08-786 03 35

hk@da.se