- För oss i magasinsbranschen är en smart e-tidningslösning angelägen. Dagens Arbete satsar på grävande journalistik, berättande reportage och bildjournalistik. Där är e-tidningsformatet oerhört spännande för den digitala läsupplevelsen. Vi ser också att printannonsaffären kan få ett uppsving genom e-tidningen. Jag ser fram emot ett kreativt samarbete med Infomaker, sa Helle Klein, VD och chefredaktör för Dagens Arbete när projeketet tog sin början under slutet av 2017.

När projektet nu går live kan vi konstatera att Dagens Arbete verkligen håller vad de lovar och satsar på den digitala läsupplevelsen. Först ut är nummer 5 av Dagens Arbete och en tematidning om skogen som endast kommer att finnas tillgänglig i apparna.

Givetvis kommer även äldre utgåvor av Dagens Arbete att finnas tillgängliga i appen så att läsarna kan gå tillbaka och läsa tidigare reportage. I appen finns dessutom en smidig sökfunktion som gör det enkelt att hitta tillbaka till ämnen och artiklar av speciellt intresse.

Dagens Arbete länkar vidare till webben från flera av sina ePaper-artiklar och reportage vilket bidrar till ett ökat läsande och en fördjupad relation med läsaren.

- Att jobba med Dagens Arbete har varit givande, utmanade och roligt! De önskar den bästa möjliga läsupplevelsen för att deras läsare ska kunna ta till sig deras tidningar digitalt, och med senaste funktionaliteten! Dagens Arbete är t.ex. först ut när det gäller vår nya sök-funktionalitet i apparna och de är duktiga på att använda möjligheten att länka e-tidningen till vidare läsning, se filmer eller interagera på social medier! säger Susanna Berggren, projektledare Infomaker.

Relaterade artiklar

Om Dagens Arbete

Dagens Arbete är en tidning för medlemmar i fackförbunden IF Metall, GS och Pappers. Arbetslivets villkor är vårt huvudfokus, både i magasinet och på webben. Magasinet ges ut i tre editioner – en för varje förbunds medlemmar, med en upplaga på runt 400000 exemplar. Dagens Arbete satsar på undersökande journalistik och har två gånger vunnit Guldspaden, Föreningen Grävande Journalisters utmärkelse för bästa avslöjande. Vi har nominerats till priset tio gånger.

Om Infomaker

Infomaker arbetar med lösningar för publicering, arkivering och distribution av innehåll åt marknadens största mediehus och tidningar. Med över 250 kunder i Sverige, Norge, Finland och Holland, och mer än 20 års branscherfarenhet, kan vi erbjuda våra kunder det allra bästa när det gäller redaktionella arbetsflöden och publiceringsprocesser. Våra nya verktyg Writer och Dashboard stödjer journalistiskt arbete inom digital planering, produktion och presentation, och uppskattas av både journalister, redaktörer och läsare. Tillsammans med det redaktionella systemet Newspilot erbjuder vi det moderna mediahuset en komplett lösning för både digitalt och print.