Vi samlade 40 utvecklare i KalmarSalens glasveranda under 18 timmar och de åstadkom underverk. Det var andra gången som A Local Hack arrangerades och vi kan konstatera att det inte saknas varken innovationer eller teknisk höjd på de hack som skapades. Mycket fokus på AI och machine learning men med helt olika inriktning, inget hack var det andra likt.

Alla hack presenterades för konferensdeltagarna på A Local World under dag två, en presentation som också spelades in och som du kan ta del av här. Det är allt från kognitiva tjänster för att berika bilder med metadata till en AI-baserad assistent för reportern i den digitala writern. Kort sagt, en minst sagt spännande blick in i framtiden för alla som arbetar med media i någon form.

Vill du se den presentation av alla team och hack som visades under presentationen, för att lättare minnas idéer, företag och utvecklingsteam, finns även den tillgänglig, du hittar den här.

Vi har tagit fram en översättning av filmen. Kontakta Nina om du vet någon som gärna skulle se presentationen med engelsk text.

Avslutningsvis vill vi rikta vårt varmaste tack till alla som kom och bidrog till att göra A Local Hack så framgångsrikt!