Infomaker Hackathon Gräv 2019. Bild av Olaf Speier, bearbetad av Joakim Holmevi.

Kom och samarbeta med oss

Kom till oss. Om du är utvecklare - åk på Hackathon den 4-5 april 2019 och anmäl dig via länken nedan! Infomaker ordnar nämligen ett Hackathon där utvecklare kan dela erfarenheter med grävande journalister och medieaktörer. Du kan ha en egen idé du vill utveckla eller få inspiration från en gräv-idé på något du tycker borde testas att utvecklas.

Grävseminariet 2019. Om du är journalist - och bär på en idé om en juste tillämpning för grävande journalistik. Dela din idé med oss redan nu genom att skicka ett mail till oss, så kan vi hjälpa till att se om det skulle gå att ha med det på Hackathonet.

Infomaker Hackathon Gräv 2019. Vi gillar verkligen möjligheten att träffas och inspirera varandra, se kod skapas och ge möjlighet till fokus och koncentration. Vi har arrangerat många Hackathon och tidigare har fantastiska lösningar för publicister sett dagens ljus vid dessa event. Kanske minns ni a local hack?

Allt du behöver veta

Datum. Infomaker bjuder in till Hackathon i Kalmar 4-5 april 2019.

Deltagare. Vi hoppas få deltagare från Infomaker, Newscycle, intresserade it-leverantörer och utvecklare från publicister. Det är begränsat antal platser och att vi förbehåller oss rätten att sprida platserna till så många olika intressenter som möjligt.

Plats. Vi börjar i Gotamedia-huset på torsdagen och fortsätter på grävseminariet i Kalmarsalen på fredagen.

Presentation. Avslutning på fredagen 5/4 med presentationer för journalisterna som är deltagare på konferensen. Du förväntas visa det som utvecklats under Hackathonet och du kan få hjälp med presentation om du tycker att du behöver det. Under presentation kommer vi att ha en moderator.

Kostnader. Vi står för mat och dryck för deltagare. Om du reser hit för att delta står du för bokning och kostnad för resa och logi själv.

Anmälan. Nu är det inte längre möjligt att anmäla sig.

Som sagt. Det är ett begränsat antal platser och vi förbehåller oss rätten att sprida platserna till så många olika intressenter som möjligt. Du kommer att få en bekräftelse från bokningsservicen och sedan mer information från Infomaker.

Samarbete 1. På vårt hackathon samarbetar ni självklart i team och kanske med input från någon grävande journalist, men det är inget krav, är bäst att tillägga från början.

Samarbete 2. Under hackathonet erbjuds du tillgång till Acta Publicas API.

Tidtabell

4 April

09:00 Hackathon dag 1-start Södra Långgatan 31, Kalmar, Ingång Infomaker. Introduktion och kaffe och smörgås.

12:30 Infomaker serverar lunch.

snacks och kaffe

18:00 Infomaker serverar pizza och dryck.

snacks och kaffe

23:00 Vi stänger lokalen för dag 1 av Hackathonet.

5 April

08:00 Hackathon dag 2 - start Glasverandan, Kalmarsalen, Kalmar. Ta med legitimation och telefon med sms för registrering.

09:00 Officiell start för Grävseminariet (men då har vi ju varit i gång med Hackathon i 24h redan.)

Kaffe finns i tältet

12:00 Lunch serveras i tältet. Visa upp din gräv-badge.

Kaffe finns i tältet

16:00-17:00 Hackathon dag 2 - Avslutning med presentation i Kalmarsalen, Kalmar

Hitta hit

Torsdag 4 april

Ingång Södra Långgatan 31

Fredag 5 april

Start Kalmarsalen

Vad är GRÄV och grävseminariet?

GRÄV är en förening för grävande journalister, som varje år ordnar en stor konferens som kallas Grävseminariet. På Grävseminariet träffas mediemänniskor och lyssnar på intressanta föreläsningar, har workshops, är med i paneldiskussioner och inte minst delas de prestigefyllda guldspadarna för årets gräv ut i olika klasser.

Program till seminariet

Officiellt program

Kontakta oss

Snälla maila om ni har några frågor!