Infomaker Gräv 2019 Hackathon

Kom och samarbeta med oss

Save the date. Om du är utvecklare - gör en markering i kalendern för den 4-5 april 2019o coh anmäl dig via länknen nedan! Infomaker ordnar nämligen ett Hackathon där utvecklare kan dela erfarenheter med grävande journalister och medieaktörer. Du kan ha en egen idé du vill utveckla eller få inspiration från en gräv-idé på något du tycker borde testas att utvecklas.

Grävseminariet 2019. Om du är journalist - och bär på en idé om en juste tillämpning för grävande journalistik. Dela din idé med oss redan nu genom att skicka ett mail till oss, så kan vi hjälpa till att se om det skulle gå att ha med det på Hackathonet.

Infomaker Hackathon Gräv 2019. Vi gillar verkligen möjligheten att träffas och inspirera varandra, se kod skapas och ge möjlighet till fokus och koncentration. Vi har arrangerat många Hackathon och tidigare har fantastiska lösningar för publicister sett dagens ljus vid dessa event. Kanske minns ni a local hack?

Allt du behöver veta

Datum. Infomaker bjuder in till Hackathon i Kalmar 4-5 april 2019.

Deltagare. Vi hoppas få deltagare från Infomaker, Newscycle, intresserade it-leverantörer och utvecklare från publicister. Det är begränsat antal platser och att vi förbehåller oss rätten att sprida platserna till så många olika intressenter som möjligt.

Plats. Vi börjar i Gotamedia-huset på torsdagen och fortsätter på grävseminariet i Kalmarsalen på fredagen.

Presentation. Avslutning på fredagen 5/4 med presentationer för journalisterna som är deltagare på konferensen. Du förväntas visa det som utvecklats under Hackathonet och du kan få hjälp med presentation om du tycker att du behöver det. Under presentation kommer vi att ha en moderator.

Kostnader. Vi står för mat och dryck för deltagare. Om du reser hit för att delta står du för bokning och kostnad för resa och logi själv.

Anmälan. Anmälan till Hackathonet hanteras via följande länk till Meetx (trippus). Hackathonet 4-5 april är kostnadsfritt och om du vill forstätta att vara med på Grävseminariet på lördagen 6/4, behöver du särskilt ange det. Deltagande på Grävseminariet 6 april, kostar 2000 SEK, som betalas av deltagaren.

Som sagt. Det är ett begränsat antal platser och vi förbehåller oss rätten att sprida platserna till så många olika intressenter som möjligt. Du kommer först att få en bekräftelse från bokningsservicen och sedan en bekräftele från Infomaker. Vänta därför på bekräftelse från Infomaker innan ev resor och boende bokas.

Samarbete. På vårt hackathon samarbetar ni självklart i team och kanske med input från någon grävande journalist, men det är inget krav, är bäst att tillägga från början.

Preliminär Tidtabell

6 Februari

Spåna idéer, anmälan öppen till Hackathonet.

5 Mars

Anmälan stänger för externa utvecklare.

Någon gång under mars har vi en föreläsning om granskande journalistik för uvecklare på Infomaker av Barometern, Svt, SR i samarbete. Datum ej spikat.

4 April

09:00 Hackathon dag 1-start Södra Långgatan 31, Kalmar

23:00 Hackathon dag 1-slut

5 April

08:00 Hackathon dag 2 - start Glasverandan, Kalmarsalen, Kalmar

09:00 Officiell start för Grävseminariet (men då har vi ju varit i gång med Hackathon i 24h redan.

15:00 Hackathon dag 2 - Avslutning med presentation i Kalmarsalen, Kalmar

Vad är GRÄV och grävseminariet?

GRÄV är en förening för grävande journalister, som varje år ordnar en stor konferens som kallas Grävseminariet. På Grävseminariet träffas mediemänniskor och lyssnar på intressanta föreläsningar, har workshops, är med i paneldiskussioner och inte minst delas de prestigefyllda guldspadarna för årets gräv ut i olika klasser.