Det innebär att iOS 8 ej längre stöds. Fram till nu har lägsta versionen varit iOS 8.4. Från och med 2017-10-09 kommer appar som byggs eller uppdateras inte längre att ha stöd för iOS versioner lägre än iOS 9.

Varför stödjer vi inte längre iOS 8?

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra appar för att ge bästa läsupplevelse för användarna. Att underhålla fler än tre generationer OS bakåt i tiden innebär att nya tekniker och möjligheter är svårt att implementera. Genom att successivt släppa support för äldre versioner kan vi hålla kodbasen mer solid och buggfri. Antalet användare som kör iOS 8 motiverar inte heller längre att det finns stöd för äldre versioner än iOS 9. Bland våra existerande kunder är det ett mycket litet fåtal läsare som kör iOS 8.

Vad händer vid en uppgradering av appen

Användare som inte har uppgraderat till iOS 9 kommer inte kunna ladda hem eller köra den uppdaterade appen. Installerad version fungerar fortfarande för alla befintliga användare som redan har appen nedladdad på sin enhet. Vi kommer dock inte kunna göra några buggrättningar på sådana appar. Om dessa användare skulle få problem så är rekommendationen uppgradera till iOS 9 och ladda ner senaste uppdatering av appen från AppStore.

Helt nya appar

Användare med iPhone eller iPad som kör iOS 8 eller lägre kommer inte att kunna ladda ner appen från AppStore. Rekommendationen för dessa läsare är också att uppgradera till iOS 9. Alla iPhones och iPads som kan köra iOS 8.4 kan också uppdateras till iOS 9, så det är ingen befintlig användare som inte kan uppdatera.