Sedan en tid tillbaka är vi igång med arbetet på VK Media. Lösningen innebär att de går över till Infomakers Open Content, en molnbaserad arkivlösning, samt den Digitala Writern.

- Vi valde Infomaker för att produkterna passar VK Media bra: snabba, smidiga och anpassningsbara. Våra redaktioner älskar Writern och vi på utvecklingssidan är glada över möjligheterna det finns att modifiera och bygga ut funktionaliteten till att passa våra behov. Dessutom känns det tryggt att Infomaker har så pass lång och gedigen erfarenhet av att jobba med olika mediehus, säger Robert Sundelin, Webbutvecklingschef VK Media.

Onboarding i projektet har redan påbörjats.

- Vi är mycket glada och stolta för att VK Media valde Infomaker. VK Media kommer främst att använda Digital Writer, Dashboard och Open Content som är tre viktiga delar av Infomaker Creation and Publication Tools. Vi är extra stolta över att få höra från VK Media att de gillar att vi kan erbjuda alla våra lösningar väldigt modulärt. VK Media ville ha just exakt en frikopplad digital skrivmiljö att växa med, säger Erik Thörnqvist, projektledare Infomaker.

Om VK Media

VK Media är ett tidningshus i förändring. Vi har ett arv som vi värnar om, samtidigt som vi ständigt är på en förändringsresa där målet är att göra om ett klassiskt tidningsföretag till en fullt ut multimedial organisation. Vi spänner bågen högt och siktar på att bli Europas ledande lokala multimediala koncern. Vi letar alltid med ljus och lykta efter de absolut bästa medarbetarna så att VK Media kan fortsätta att utvecklas i en dynamisk miljö i högt tempo, där kreativiteten frodas och personalen är nyckeln till alla framgångar.

Om Infomaker

Infomaker arbetar med lösningar för publicering, arkivering och distribution av innehåll åt marknadens största mediehus och tidningar. Med över 250 kunder i Sverige, Norge, Finland och Holland, och mer än 20 års branscherfarenhet, kan vi erbjuda våra kunder det allra bästa när det gäller redaktionella arbetsflöden och publiceringsprocesser. Våra nya verktyg Writer och Dashboard stödjer journalistiskt arbete inom digital planering, produktion och presentation, och uppskattas av både journalister, redaktörer och läsare. Tillsammans med det redaktionella systemet Newspilot erbjuder vi det moderna mediahuset en komplett lösning för både digitalt och print.